Marijke Menninga

Na de vooropleiding aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts studeerde ik in 2008-2009 aan de Fontys dansacademie in Tilburg. Daarna heb ik zowel de studie Orthopedagogiek als de Pabo afgerond.

Ik geef sinds 2010 met veel plezier les bij Balletschool La Danse. Dit seizoen geef ik kleuter- en kinderlessen, jazz, klassiek en modern bij de afdelingen in Groningen en Warffum. Naast mijn werk bij Balletschool La Danse dans ik zelf in producties, ben ik choreograaf bij musicaltheatergroep ‘Vals Alarm’ en geef ik workshops en cursussen. Ook werk ik als leerkracht in het (speciaal) basisonderwijs.

Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig workshops en bijscholingscursussen bij onder andere de Henny Jurriens Stichting en de Nederlandse Beroepsvereniging voor Danskunstenaars. Ik vind het heerlijk om zelf lessen te volgen en zo geïnspireerd te raken voor mijn eigen lessen. Ook blijf ik zo bij leren over onder andere verschillende stromingen en stijlen binnen de danswereld, de anatomie van het lichaam, verantwoord stretchen en blessurepreventie.

In mijn lessen streef ik ernaar mijn grote passie voor dans over te brengen op de leerlingen. In de kleuterlessen leg ik veel nadruk op de beleving en werk ik aan de hand van thema’s om de kinderen mee te nemen in een verhaal vol fantasie. Zo worden mijn lessen heerlijke avonturen voor de jongste leerlingen! Naarmate de leerlingen ouder worden, besteed ik meer aandacht aan techniek en andere aspecten van de dansante ontwikkeling, zoals muzikaliteit en presentatie. In mijn jazzlessen laat ik de leerlingen kennismaken met verschillende stijlen binnen de jazz, breng ik hen techniek bij en werken we aan kracht, flexibiliteit, coördinatie en uitstraling. Ik blijf altijd alert op de behoeften van de leerlingen en pas mijn lessen daarop aan. Het dansplezier is in mijn lessen het uitgangspunt!

 

klassiek groep 3
jazz mid klas 1t/m4
jazz mid/gev klas 5/6
kleuterdans 4/5 jr
klassiek groep 3/4
jazz groep 4t/m7
klassiek groep 5t/m7
modern klas 1t/m5
kleuterdans
jazz klas 1 t/m 4
jazz klas 5/6 mid
klassiek volw 1 / 2 jr
kleuterdans 4/5 jr
klassiek groep 3/4
jazzdans groep 4/5/6
klassiek groep 5/6/7
modern/jazz tieners
jazz tieners beg
jazz klas 3 t/m 6 mid.
klassiek volw. 2e/3e jaars