Klassiek Ballet

Klassiek ballet is een van de oudste dansvormen en is de basis voor verschillende dansstijlen.  In het eerste gedeelte van de klassieke les wordt het lichaam opgewarmd en aan techniek gewerkt met behulp van oefeningen aan de barre. Wanneer de spieren opgewarmd zijn, gaat de les verder in het midden van de danszaal. Daar worden de technische vaardigheden uitgebouwd en is wederom aandacht voor het dansgevoel, muzikaliteit en presentatie.

De lessen klassiek ballet zijn op leeftijd en niveau ingedeeld, waarbij leerlingen vanaf een zekere leeftijd en met een bepaald niveau op spitzen dansen.

Bij Balletschool La Danse wordt niet vanuit een specifeke balletmethodiek gewerkt, maar wordt juist een combinatie van verschillende klassieke balletmethodieken gedoceerd waaronder de Russische stijl (Vaganova), de Franse stijl en de Amerikaanse stijl.

Klassiek ballet is geschikt voor mensen van alle leeftijden en daarom bieden we lessen voor jong en oud. Op zoek naar balletlessen voor peuters, kleuters of kinderen in de basisschoolleeftijd? Kijk bij: Peuter- en kleuterdans of klassiek ballet kinderen.

Kleding

Voor de klassieke balletles wordt een kledingvoorschrift gehanteerd: zwart balletpak, roze panty met voet en roze balletschoenen. Om de specifieke modellen te zien en te bestellen, zie de shop. De aanschaf van spitzen kan in overleg met de docent.