Klassiek en Dansmix kinderen

Klassiek 

Vanaf groep 3/4 van de basisschool (zes en zeven jaar) kunnen kinderen echt kennis maken met klassiek ballet. Bij peuter- en kleuterdans werd nog veel via de fantasie gewerkt, maar nu gaan de lessen dieper op klassiek ballet in: Hoe hoor je te staan bij ballet en wat zijn de posities van de armen en benen? Wat zijn de eerste balletpassen en hoe voer je die goed uit? De lessen worden zorgvuldig opgebouwd en sluiten aan bij de motorische ontwikkeling van de leerlingen en hun belevingswereld. Naast de techniek is er veel aandacht voor dansgevoel, dansspelletjes en improvisatie, waardoor een afwisselende les ontstaat waarbij het kind zich vrij in zijn of haar lichaam voelt.

Balletschool La Danse organiseert voor leerlingen in deze leeftijdscategorie regelmatig bijzondere activiteiten, zoals een pietenles bij Sinterklaas of een theaterbezoek om hen kennis te laten maken met professionele dansvoorstellingen en het theater.

Kleding

Voor de klassieke balletles wordt een kledingvoorschrift gehanteerd: zwart balletpak, roze panty met voet en roze balletschoenen. Om de specifieke modellen te zien en te bestellen, zie de shop. Deze voorgeschreven kleding wordt bij de tweejaarlijkse leerlingenvoorstellingen ingezet als basis voor het kostuum.

Dansmix

In deze les worden verschillende dansstijlen behandeld. Zodat kinderen in een later stadium een duidelijke keuze van stijl kunnen maken. 
De stijlen die behandeld worden zijn o.a.: Klassiek en Jazz.