Modern

Moderne dans is ontstaan als een reactie op klassiek ballet. In plaats van te dansen volgens het strikte bewegingsvocabulaire van het klassieke ballet en te zweven, staan dansers bij moderne dans in contact met de grond en worden alledaagse bewegingen gebruikt als basis. Er is aandacht voor expressiviteit, het gebruik van emotie in dans en de afwisseling van inspanning en ontspanning.

De moderne lessen worden bij Balletschool La Danse niet volgens een en het zelfde systeem gegeven. De docenten hebben in de loop van de jaren hun eigen stijl gevormd en gebruiken in hun lessen  elementen uit verschillende bekende moderne technieken zoals Graham, Limón en Cunningham.

Kleding

Voor de moderne lessen wordt een kledingvoorschrift gehanteerd: zwarte broek/legging/panty en een zwart hemd/t-shirt. Kleding is aan te schaffen via de Shop.

Bij Balletschool La Danse wordt naast modern ook modern-jazz gegeven. Zoals de naam al aangeeft, is dit een combinatie van jazz en modern, waar de belangrijkste eigenschappen van beide stijlen samen komen.