Peuter- en kleuterdans

Peuterdans

Vanaf de leeftijd van drie jaar kunnen peuters bij alle afdelingen van Balletschool La Danse op een veilige, speelse en verantwoorde manier beginnen met dansen. We spelen in op de fantasierijke belevingswereld van de peuters en zetten attributen en de muziek in om de peuters te stimuleren hun danslijf en de wereld om hen heen te leren kennen. Er wordt bewogen vanuit de natuurlijke bewegingsdrang van kinderen, met bewegingen als kruipen, rollen en springen. De lessen kennen een duidelijke structuur waarin actie en rust goed wordt afgewisseld. Door het gebruik van fantasie en verbeelding in combinatie met attributen en muziek is er een duidelijk verschil met peutergym. De peuterdansles is elke keer weer een feestje zodat de kinderen zich met plezier en vertrouwen kunnen ontwikkelen.

Kleding

Voor de peuters wordt geen kledingvoorschrift gehanteerd. De peuters kunnen makkelijk zittende kleding dragen, bijvoorbeeld een balletpakje, panty (maar geen lange rokken) en balletschoenen met flexibele zool.

Kleuterdans

Voor kleuters (vier en vijf jaar, basisonderwijs groep 1 en 2) biedt Balletschool La Danse op alle locaties danslessen die goed passen bij deze leeftijd en de belevingswereld van de kinderen. Naast het gebruik van fantasie als uitgangspunt voor beweging zoals in de peuterles, zal de klassieke ballettechniek stapje voor stapje haar intrede doen.

Kleding

Voor de kleuterdansles wordt een kledingvoorschrift gehanteerd: roze balletpak, roze panty zonder voet en roze balletschoenen met een flexibele zool. Om de specifieke modellen te zien en te bestellen, zie de shop. Deze voorgeschreven kleding wordt bij de tweejaarlijkse leerlingenvoorstellingen ingezet als basis voor het kostuum.

Peuters en kleuters kunnen een gratis proefles volgen. Tijdens de proefles is het indien nodig mogelijk dat er een ouder aanwezig is. Ook wanneer kinderen minder snel wennen, kan het aan het begin gewenst zijn dat er een ouder in de buurt is. Verder vinden de reguliere lessen plaats zonder ouders in de zaal, maar zullen er geregeld open lessen georganiseerd worden waarbij de ouders een kijkje kunnen komen nemen.