Springplank

Balletschool La Danse heeft twee selectieklassen voor talentvolle en gemotiveerde leerlingen die graag aan choreografieen werken en meer podium ervaring op willen doen. Deze groepen krijgen de kans om, naast de tweejaarlijkse leerlingen voorstelling, om het jaar op te treden in hun eigen voorstelling. In juni 2015 dansten ze mee in de voorstellingen “360 degrees”. Met vier uitverkochte zalen en heel veel positieve reacties kijken we terug op een prachtige voorstelling. 

De selectieklassen zijn ingedeeld op leeftijd.
Springplank 2: Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs
Springplank 1: Leerlingen uit klas 1, 2 en 3 van het middelbaar onderwijs

Het lesprogramma van Danspunt 1 en 2 bestaat uit jazzdans en moderne dans op de dinsdag in de studio's van Balletschool La Danse in het centrum van Groningen. Daarnaast wordt een derde les aangeraden. Deze kan ik overleg met de docent worden vastgesteld.

De jazzdans lessen worden gegeven door Willemien Benjaminse en de Moderne dans lessen worden gegeven door Bibi Yann Bakker.

Om deel te nemen aan Springplank moeten leerlingen eerst auditie doen. Voor meer informatie over de audities, kunt u contact opnemen met Bibi Yann Bakker ( bibi@balletschool-ladanse.nl )

Kleding:
Voor Springplank wordt een kledingvoorschift gehanteerd: Strakke, zwarte dans kleding.