Vooropleiding

In seizoen 2015-2016 is Balletschool La Danse gestart met de Vooropleiding Dans. Bij deze unieke Vooropleiding worden leerlingen intensief getraind en begeleid naar een mogelijke professionele toekomst als danser of dansdocent.

De Vooropleiding is in de eerste jaren bedoeld voor kinderen in groep 5 t/m 8 (leeftijd 8 t/m 12 jaar) en heeft een oriënterend karakter. De kinderen maken kennis met verschillende dansstijlen en technieken en gaan bij de theorielessen inhoudelijk in op dans in de breedste zin van het woord. Vanaf de middelbare school zullen leerlingen de vervolgfase in gaan. Dit betekent dat we een persoonlijk lesplan opstellen voor de leerlingen. Het La Danse lesplan is met name in de laatste jaren van de vooropleiding van belang om de juiste keuze en richting te bepalen.

Er wordt in kleine groepen gewerkt om ieder kind genoeg aandacht te kunnen geven. De techniek van de verschillende stijlen, lenigheid, coördinatie, muzikaliteit, creativiteit en dansplezier zijn belangrijke aandachtspunten binnen de lessen. Discipline en passie zijn belangrijke eigenschappen voor deelname aan de Vooropleiding Dans.

Om deel te kunnen nemen aan de Vooropleiding, moeten leerlingen eerst auditie doen. Daarbij wordt gekeken naar de lichamelijke conditie en mogelijkheden, lenigheid, muzikaliteit en creativiteit. Voor meer informatie over audities kunt u de website in de gaten houden en/of een mail sturen naar Bibi Bakker (bibi@balletschool-ladanse.nl).

Lespakket

Gedurende het hele schooljaar volgende leerlingen op zaterdag een klassieke les en een van de ‘bloklessen’ modern, jazz, musical, tap en urban. De bloklessen worden opgedeeld in periodes. De overige praktijklessen wordt in overleg met de docent gevolgd binnen het reguliere rooster van Balletschool La Danse. Verder krijgen de leerlingen verspreid over het jaar verschillende lessen zoals theorie en improvisatie etc. Deze lessen zullen op een zaterdag plaatsvinden na de klassieke- en de blokles.

Extra activiteiten

Gedurende het schooljaar zullen de leerlingen dansacademies en dansvoorstellingen bezoeken. In juni 2018 vindt de grote leerlingenvoorstelling plaats in de grote zaal van Martiniplaza en uiteraard zullen de leerlingen van de vooropleiding daar ook in mee dansen. Verder zullen de lessen een paar keer worden opengesteld voor ouders om de vorderingen te kunnen bekijken.

Tot slot

Doordat Balletschool La Danse in het bezit is van de juiste kennis, ervaring en passie is het bij uitstek de plek waar jong danstalent zich kan ontwikkelen om een mogelijke overstap naar het professionele dansvak te kunnen maken.