Carla van Zanten

Na mijn opleiding aan de Nel Roos Dansacademie in Amsterdam heb ik vijf jaar uitvoerend gedanst bij het dansgezelschap NND. In 1986 heb ik Balletschool La Danse opgericht en sindsdien heb ik er de artistieke leiding. In de afgelopen dertig jaar is de school uitgegroeid tot een van de grootste balletscholen van Noord-Nederland en daar ben ik erg trots op.

Dankzij een groot netwerk heb ik voor leerlingen van Balletschool La Danse leuke projecten kunnen organiseren. Zo hebben leerlingen jaren mogen mee dansen tijdens de open dagen van de Koninklijke Luchtmacht en bij de MTV School Awards. Ook in de landelijke grote Sinterklaas voorstellingen hebben leerlingen meegedanst, waardoor ze kennis hebben kunnen maken met theaters door het hele land. Voor selectieklas Danspunt heb ik onder andere een uitwisselingstournee met Israël en een voorstelling tijdens een groot jubileum in Florence (Italië) mogen organiseren. Ook hebben leerlingen van Balletschool La Danse gedanst in een groot project op locatie in Parijs.

Naast het lesgeven ben ik als freelance choreograaf werkzaam in binnen- en buitenland. Bij de gezelschappen GOOV, het Shakespeare Theater en de Kerstproducties van Theater de Lawei ben ik de vaste choreograaf. Verder heb ik zelf in verschillende landelijke theaterproducties mogen spelen en dansen.

Mijn geweldige docententeam en ik staan samen garant voor danslessen in verschillende stijlen op uiteenlopende niveaus, voor leerlingen van alle leeftijden, met vooral veel dansplezier!