Leerlingen vertellen

Pip Otten

Hallo,

Dansen is leuk! We doen steeds verschillende dingen zoals jagerspas, slootje springen, de regendruppel en de stopdans. We dansen rond op de muziek, draaien pirouetjes en aan het einde doen we de arabesque. Juf Marijke is echt heel lief. Mijn favoriete muziek is klassiek en Frozen.

Groetjes,

Pip Otten (afdeling Groningen)

Marije Jansen

Hallo,

Na balletles als klein meisje, streetdance als tiener en 2 jaar vooropleiding aan de Dansacademie Noord-Nederland (naast mijn studie) ben ik in februari 2007 bij La Danse begonnen met danslessen volgen. In 2006 heb ik een half jaar in Stockholm gestudeerd en toen ik terugkwam wilde ik graag het dansen weer oppakken. Via andere meiden van de Dansacademie hoorde ik van de gezellige balletschool La Danse. Ik moest eigenaresse Carla maar eens bellen om te kijken of ik wellicht een keer mee kon doen bij Danspunt. Na een proefles hoorde ik al snel dat ik mocht blijven in deze gezellige dansgroep, hartstikke leuk! Naast Danspunt op de donderdag ging ik op de dinsdag een jazzles volgen (eerst gegeven door Ilona, daarna overgenomen door Willemien). Een heerlijke aanvulling op Danspunt, waar we toch vaker voor een voorstelling of evenement aan het repeteren waren. Dat waren mooie uitjes: weekendje in een huisje in Makkum omdat we het promotieteam van de Luchtmacht waren tijdens de open dagen in Leeuwarden, dansen bij de Radio 538 School Awards in de Jaarbeurs in Utrecht, optredens tussen trucs, indrukwekkende dansen op 4 mei en verder natuurlijk vele andere dansvoorstellingen, samen met anderen óf alleen met Danspunt. Stuk voor stuk allemaal heel erg leuk om te doen! 

In 2014 ben ik gestopt met Danspunt waardoor ik nu wat meer tijd heb voor andere leuke dingen. Inmiddels is er een kleine meid op komst, dus vanaf volgend seizoen wordt het nog wat meer puzzelen om toch de jazzles op dinsdag te kunnen blijven doen, maar dat gaat lukken! Heerlijk 1,5 uur dansen en even alle dagelijkse dingen vergeten, dat lukt altijd in de jazzles van Willemien en deze les zou ik niet graag willen missen! Dus jullie zijn nog niet van mij af J

Groetjes,

Marije Jansen (afdeling Groningen)

Tessa en Laura Mulder

Hallo,

Tessa: Al vanaf 2011 dans ik bij Balletschool La Danse. Ik heb les van juf Bibi en ik heb ook les gehad van juf Marijke, allebei hele lieve juffen. Ik vind het heel leuk!

Laura: Sinds 2013 ben ik weer begonnen met klassiek ballet. Als kind zat ik op ballet en door mijn dochter Tessa kwam ik bij Balletschool La Danse. Zo was de stap klein om zelf ook weer te gaan dansen. La Danse is een super leuke balletschool. Los van de lessen worden er af en toe andere leuke dingen georganiseerd, zoals workshops in verschillende dansstijlen en theaterbezoeken. Hoogtepunt is natuurlijk de voorstelling door leerlingen van Balletschool La Danse, eens in de twee jaar in de Stadsschouwburg.

Groetjes,

Tessa en Laura Mulder (afdeling Groningen)

Aukje Hopmans

Hallo,

Ik volg nu voor mijn vierde jaar jazzballet bij Marijke. Dit jaar (seizoen 2014-2015) is deze les op maandag van 18:00 uur tot 19:15 uur. Ik ben begonnen toen ik dertien jaar was en ik ben nu zeventien jaar oud. Ik vind de lessen erg leuk! Naast de hoofdchoreografie hebben we ook oefeningen om nieuwe rollen over de grond, nieuwe soorten pirouettes en sprongen te leren. Het is erg leuk om te merken dat je nieuwe, coole dingen leert. Ik zie nu ook al dat we veel beter zijn dan in het begin. Ook doen we elke les krachtoefeningen. Veel mensen vinden dat niet leuk, maar ik wel. Je merkt dat je sterker wordt en het geeft ook een goed gevoel nadat je klaar bent. Het leukste vind ik dat we niet maar één soort dans leren maar dat we naast Jazz ook balletoefeningen doen en ook vaak moderne choreografieën doen. Om het jaar is er ook een uitvoering in de Schouwburg. Hierin staat één thema centraal en elke dansgroep heeft een bepaald onderwerp hierbinnen. Afgelopen jaar was het thema film. Wij waren de Bondgirls uit James Bond. Het is altijd leuk om op dat podium te staan en te laten zien wat je hebt geleerd. Je voelt je al bijna een professionele danser als je daar staat in het speciaal uitgezochte jurkje met rode lippen en spotlampen die in je ogen schijnen. Het is supergaaf en als ik afloop heb ik alweer zin om daar opnieuw te staan over twee jaar.

Groetjes,

Aukje Hopmans (afdeling Groningen)